Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Examinarile in limba engleza pentru CPC vor incepe din ianuarie 2020

Examinarile in limba engleza pentru obtinerea certificatului de formare profesionala continua (CPC) vor incepe din ianuarie 2020. Realizarea subiectelor (traduse in limba engleza) si examenul propriu-zis vor fi organizate de catre Autoritatea Rutiera Romana (ARR), care in prezent este in curs de finalizare a tuturor procedurilor tehnice necesare.
Pentru inscrierea soferilor in vederea sustinerii examenului sunt necesare urmatoarele documente: cererea de inscriere, completata si semnata de titular, extras din Revisal (din care sa reiasa faptul ca titularul cererii de inscriere este angajatul societatii respective), certificat pentru conformitate, sub semnatura reprezentantului angajatorului, copia permisului de conducere (fata si verso – eliberat de DRPCIV), precum si certificat pentru conformitate, sub semnatura titularului cererii de inscriere.

Atentie: este important ca din permisul de conducere al soferilor sa reiasa ca au obtinut categoria C inainte de 10 septembrie 2009, iar in cazul in care se doreste si atestat valabil pentru transportul de persoane (care presupune sustinerea unei probe distincte), categoria D trebuie sa fie obtinuta anterior datei de 10 septembrie 2008.
Separat de procedurile administrative care trebuie indeplinite, faptul ca examenele pentru obtinerea CPC se vor putea sustine si in limba engleza nu reprezinta o garantie in sine ca vor fi automat si promovate. Avand in vedere procentul destul de mare de nepromovabilitate la examenele in limba romana, angajatorii care inscriu la examinare soferi straini sunt indemnati sa ii incurajeze pe acestia din urma sa aloce un timp suficient studiului – in special parcurgerea tuturor intrebarilor de examinare.

Articole similare

Ad