Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Primele unitati Ford Puma produse la Craiova au plecat spre pietele europene

De Ziua Nationala a Romaniei, Ford a incarcat la Craiova primul tren cu unitati Ford Puma destinate clientilor europeni. “Primul tren – pe care sunt transportate aproape 300 de masini – a fost incarcat deja cu destinatia Flushing, Olanda. Ulterior, acestea vor fi transportate pe vapor catre Marea Britanie. Suntem foarte bucurosi ca lansarea noului model se desfasoara conform planului. Echipa de lansare a lui Ford Puma, echipa Ford Craiova si furnizorii nostri au facut o treaba excelenta”, a declarat Ian Pearson, presedintele Ford Romania si directorul fabricii Ford Craiova. Pe masura ce productia avanseaza, Ford va continua sa trimita masini Puma in toate tarile din UE, pentru a sprijini lansarea comerciala care va demara in ianuarie.

Ford a inceput productia noului SUV Puma in octombrie 2019. Pentru lansare, compania a investit 200 de milioane de euro si a finalizat in acest an procesul de recrutare a aproximativ 1.700 de noi angajati (operatori de baza si personal calificat). Totodata, pentru a raspunde cererii crescute de pe piata europeana, Ford a introdus al treilea schimb la fabrica din Craiova. Ford Puma este cel mai tehnologizat model produs vreodata in Romania si primul care beneficiaza de un sistem de propulsie cu tehnologie hibrida. Acest nou model i se alatura pe linia de productie binecunoscutului Ford EcoSport, care se bucura in continuare de recunoastere pe piata auto europeana.
In acest moment, Ford Craiova are aproximativ 6.200 de angajati care lucreaza in trei si patru schimburi atat pentru productia de vehicule, cat si pentru cea de motoare. Pe langa cele doua SUV-uri, EcoSport si Puma, Ford produce la Craiova mult-premiatul motor de 1.0 litri EcoBoost in variantele 95 CP, 125 CP, 125 CP mHEV si 155 CP mHEV. Investitia totala Ford la Craiova se ridica la aproximativ 1,5 miliarde de euro de la preluarea uzinei in 2008.

Articole similare

Ad