Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

In Marea Britanie se inregistreaza o crestere a consumului de alcool la volan

Potrivit Departamentului pentru Transporturi din Marea Britanie, citat de Tispol, accidentele grave si fatale provocate de consumul de alcool la volan au atins, in ultimul an, cel mai inalt nivel din 2010 incoace. Cresterea accentuata a numarului de victime provocate de condusul sub influenta alcoolului coincide cu o scadere cu 17% a numarului de politisti, in aceeasi perioada de timp, dar si cu o reducere de 55% a numarului de testari pe sosele.

Perioada de dinaintea sarbatorilor de Craciun va fi deosebit de aglomerata pentru politia din toata tara, statisticile evidentiind ca in decembrie se inregistreaza un varf de pana la 20% in accidentele cauzate de consumul de bauturi alcoolice. „Cifrele arata ca mai multi oameni mor ca urmare a alegerii cuiva de a conduce sub influenta alcoolului“, avertizeaza Neil Worth, de la biroul de siguranta rutiera GEM.
Limita actuala de consum de alcool in Anglia si Tara Galilor este de 80 mg / 100 ml, Scotia adoptand in 2014 o limita mai mica, de 50 mg / 100 ml.

Articole similare

Ad