Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pachetul intra la vot in COREPER! De cine este reprezentata Romania!

Comitetul Reprezentantilor Permanenti ai guvernelor statelor membre pe langa Uniunea Europeana (COREPER) se intruneste astazi, 20 decembrie, pentru a aproba acordul rezultat in urma trilogului din 12 decembrie. Romania este reprezentata aici de catre ambasadorul Reprezentantei Permanente la UE – Luminita Teodora Odobescu.
Coreper este alcatuit din „reprezentantii permanenti? ai fiecarui stat membru, care sunt, de fapt, ambasadorii tarilor lor pe langa UE. Reprezentantii permanenti exprima pozitia guvernelor lor Romania este reprezentata de ambasadorul Luminita Teodora Odobescu. Din cate cunoastem, Romania a adoptat o pozitie in Consiliu similara cu alte cinci state, anume este de acord cu Pachetul Mobilitate 1, dar cu obiectii impotriva mai multor masuri cele trei doare. Din pacate, desi inclusiv Belgia critica restrictiile privind cabotajul, Romania se afla in minoritate in Consiliu, condus la acest moment de Finlanda. Coreper nu este un organ de decizie al UE si orice acord asupra caruia convine poate fi repus in discutie de catre Consiliu, care are competenta exclusiva de a lua decizii, insa intalnirea de astazi parte mai mult o formalitate in parcursul legislativ pe care il are acum Pachetul.


Citeste si: Adina Valean: „Vom cere evaluare de impact pe intoarcerea camionului in tara!“

UNTRR solicita Eurodeputatilor romani, Reprezentantilor Permanenti ai Romaniei la COREPER (Comitetul Reprezentantilor Permanenti ai guvernelor statelor membre pe langa Uniunea Europeana) si Ministerului Transporturilor sa se opuna acordului inacceptabil privind Pachetul Mobilitate 1 in cadrul votului final al Parlamentului European si contestarea acestuia la Curtea Europeana de Justitie.
Si ARTRI si-a exprimat pozitia, solicitandu-le public Primului-ministru al Romaniei, Ludovic Orban, Ministrului Transporturilor, Lucian Bode, si comisarului european pe Transporturi, Adina Valean, respingerea oficiala a prevederilor adoptate prin Acord in Consiliul Europei si Parlamentul European.

Foto: Caleaeuropeana.ro

Articole similare

Ad