Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

BYD intra pe piata europeana si anunta primul camion electric!

Dupa ce a intrat pe piata europeana cu autobuzele electrice, producatorul chinez BYD si-a anuntat intentia sa intre si pe segmentul european de camioane electrice din 2020. Gama de noi vehicule cu baterii a fost dezvoltata in ultimii opt ani de catre o echipa de 700 de ingineri din cercetare si dezvoltare.
In ultimii ani, Europa, mai mult decat oricare alt continent, si-a aratat intentia de asimila camioane cu propulsie electrica, iar apetitul pietei nu da semne ca ar scadea. In acest context, eforturile specialistilor companiei chineze s-au concretizat intr-o gama de vehicule comerciale pe baterii, construite pe o platforma specializata, care este conceputa special pentru trenuri de rulare electrice.

Din 2020 trei modele de camioane electrice BYD isi vor face aparitia:
· Un vehicul de 2.6 tone – Panel Van, pentru piata de distributie si logistica
· Un camion de 19 tone, cu sasiu 4×2
· Un camion specializat in operatiuni de incinta: porturi si aeroporturi
eBYD-ul usor si cel specializat vor fi disponibile pentru comercializare in 2020, in timp ce camionul electric greu va intra in gama la o data ulterioara, lansarea europeana fiind programata pentru septembrie 2020, in cadrul IAA Hanovra.
Toata gama de eTruck-uri BYD se foloseste de baterii si motoare produse de aceeasi companie. Caroseriile BYD eTrucks sunt construite folosind aliaj de inalta rezistenta, iar cabina indeplineste reglementarile UE R29 privind testul in caz de accident.
Lansarea camioanelor electrice in Europa vine dupa lansari in alte piete importante, China, SUA, Australia si Brazilia.

Articole similare

Ad