Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mai multe oportunitati de investitii in proprietati prime

Pietele europene de proprietati ofera in prezent investitorilor o valoare mai buna in comparatie cu cea din primul trimestru al lui 2011, conform celui mai recent studiu DTZ Fair Value Index, care masoara gradul de atractivitate pe care il prezinta pietele comerciale in lume si se afla in prezent la valoarea 41 pentru Europa, cu o crestere de la 32 in primul trimestru din 2011. Toate sectoarele prezinta cresteri.

Cel de birouri a avansat la 28 in al doilea trimestru al anului, de la 17 in primele trei luni, iar retailul si segmentul industrial au ajuns la 52, de la 40, respectiv 48 in primul trimestru.
Valoarea indexului a crescut, in pofida aspectului economic inrautatit, cauzat de nesiguranta fata de criza datoriilor in zona Euro. Cresterea scorurilor vine dupa doua trimestre consecutive de scadere si reflecta reducerea randamentului obligatiunilor de stat pe pietele principale, observata pe parcursul ultimelor luni. In contextul unui randament al obligatiunilor guvernamentale comprimat in multe tari, in special in Germania si Franta, proprietatile prime sunt mult mai atractive. Numarul pietelor „fierbinti“ din Europa a crescut de la 10 in primul trimestru la 11 in al doilea, iar 18 piete au fost evaluate ca trecand din categoria „rece“ la „cald“. Numarul pietelor „reci“ a scazut de la 46 la 28. Cele mai multe piete „fierbinti“ sunt in sectoarele office si retail, din Europa Centrala si de Est, precum Moscova – office si retail – Bucuresti si Praga – retail. Se preconizeaza ca aceste piete vor prezenta o crestere substantiala de capital pe termen mediu, generata de comprimarea puternica a yield-urilor si de cresterea semnificativa a chiriilor, ce compenseaza riscul mai mare perceput pe aceste piete.
Cele mai multe piete clasate superior au fost in Franta, Germania si Marea Britanie. Pietele nordice prezinta un nivel relativ scazut in DTZ Fair Value Index, din cauza preturilor excesive.

Articole similare

Ad