Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Raliul Dakar se intoarce, dupa 11 ani, in Asia

Pe 4 ianuarie, in orasul antic Jeddah, din Arabia Saudita, s-a dat startul celei de-a 42-a editii a raliului Dakar, care in ultimii 11 an s-a desfasura in America de Sud. Arabia Saudita a semnat un contract pe cinci ani cu organizatorii competitiei, ceea ce inseamna ca va gazdui si editiile din anii urmatori.
Arabia Saudita este a 30-a tara care in care se desfasoara acest eveniment in intreaga lui istorie, iar organizatorii au cautat sa organizeze o ceremonie de start de neuitat, alegand coasta pitoreasca a Marii Rosii si aranjand un podium urias din containere, efecte luminoase speciale, muzica live, fantani arteziene.

Intrecerea din 2020 va include 12 etape si se va incheia pe 17 ianuarie, 75% din traseul special de aproape 5.000 km fiind cu nisip. In total raliul are aproape 7.900 km.
342 de vehicule au lua startul la editia din acest an, din care 46 de camioane, 129 de autoturisme si 167 de motociclete.
Organizatorii au adus cateva noutati (in unele etape pilotii vor primi harti cu numai cateva minute inainte de pornirea in cursa, ceea ce va complica munca deja dificila a navigatorilor si va cere un plus de concentrare), pentru a egaliza sansele echipelor in ceea ce priveste navigatia). Si, dat fiind faptul ca Arabia Saudita este o regiune noua, iar peisajele ei sunt putin cunoscute, cursa incepe chiar de la zero pentru toate echipajele.

Articole similare

Ad