Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Anton Shibalov (Kamaz) a castigat prima etapa a Dakar 2020

Prima etapa a raliului international Dakar din 2020 s-a desfasurat pe ruta Jeddah – Al-Wajh, pe un traseu de 752 km, din care 433 km de legatura si 319 km de cursa speciala, cu numeroase pietre, dar si cu nisip care ii obliga pe piloti sa conduca atent, si a presupus schimbari permanente de relief, ceea ce a facut mai dificila si munca navigatorilor: la inceput erau canioane prin munti si vai secate de rauri, apoi dune si zone de mare viteza pe un platou de nisip, apoi drumuri nisipoase – doua treimi din total au fost portiuni acoperite cu nisip.

Competitia camioanelor s-a incheiat cu victoria echipajului Kamaz condus de Anton Shibalov, care a castigat in 2019 raliul Drumul Matasii. Pe locul al doilea a fost Siarhei Viazovich (MAZ), la 1'33", iar pe al treilea, Janus van Kasteren (Iveco), la 3'09".
Cel care a deschis calea a fost invingatorul de anul trecut Eduard Nikolaev (Kamaz), care insa a pierdut din avans inca de la primii kilometri din cauza defectarii sistemului de racire, si a incheiat cursa al 10-lea, la diferenta de 11'24" de invingator.
Acesta din urma si-a imbunatatit pozitia de la start cu fiecare punct de control pe unde trecea si pe la km 294 a avut cel mai bun timp, pe care l-a pastrat pana la final. Victoria sa a reprezentat un cadou deosebit pentru managerul echipei Kamaz, Vladimir Chagin, care a implinit 50 de ani exact pe 5 ianuarie (data primei etape din Dakar 2020). Chiar si invingatorul a avut insa parte de aventuri, a apreciat ca nu a mers asa cum si-a fi dorit si s-a aratat surprins de faptul ca s-a organizat o asemenea etapa speciala chiar in deschiderea raliului, si nu pe la mijlocul lui, cum se obisnuieste.
De altfel, nici pentru alti piloti aceasta nu a fost o etapa de incalzire, cum sunt de obicei cele de deschidere, ci una cu foarte multe provocari, aduse in special de numeroasele pietre care au intepat anvelopele.

Articole similare

Ad