Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

O noua victorie de etapa pentru Kamaz la Dakar, dar liderul clasamentului general ramane Viazovich

Etapa a treia a raliului Dakar, circulara, de la Neom la Neom, de 504 km in total, a inclus cea mai lunga sectiune speciala de pana acum, de 427 km, spre nord, spre granita cu Iordania, prin canioane si munti cu nisip, pana la punctul cel mai inalt al intrecerii, de 1.400 m. Traseul a fost impartit in trei sectiuni separate de doua zone de neutralizare de cate 20 km, unde echipajele se puteau odihni si puteau face inspectia vehiculelor.

Andrey Karginov (Kamaz) a fost invingator in aceasta etapa, urmat de Siarhei Viazovich (MAZ), la 4'54" (diferenta prea mica pentru ca rusul sa preia sefia clasamentului general, care ramane la Viazovich, cu un avans de 2'18"), si Anton Shibalov, la 11'13" de liderul etapei si la 20'01" de liderul clasamentului general dupa trei etape.
Karginov a avut cel mai bun timp inca de la primul punct de control si pana la final nu a facut decat sa-si mareasca avansul, desi ultimii 100 km au fost foarte dificili din cauza pietrelor si bolovanilor ce puteau intepa anvelopele, dar si a dificultatii de a gasi traseul corect.
Conditiile grele de drum au pus bete in roate multor concurenti, unii dintre ei abandonand, si nici cei de la categoria camioane nu au fost scutiti de probleme. La km 60 Sotnikov (Kamaz) a trecut de albia secata a unui rau si de o portiune cu nisip dur, s-a intors pe traseu si a trecu parapetul de nisip de pe drum, unde insa era o piatra mare, pe care nu a vazut-o deoarece era acoperita de nisip. Astfel ca axa fata si cutia de transfer au suferit deteriorari ale caror reparatii au necesitat mult timp si camionul a ajuns la linia de sosire la distanta de peste doua ore de lider.

Articole similare

Ad