Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

O noua etapa Dakar cu un podium care a apartinut Kamaz

Etapa a cincea s-a desfasurat intre Al-Ula si Hail, pe o lungime de 564 km, din care 353 km de traseu special, echipajele continuand sa se indrepte spre estul Arabiei Saudite, unde au intalnit pietre uriase in prima parte si dune mari de nisip pe 40% din drum, la care se adauga alte 21 de procente de traseu acoperit de nisip, in a doua parte. Si numeroase coborari abrupte, din care unele pareau de 90 de grade.
Invingator a fost Dmitry Sotnikov (Kamaz), la 3'06" de Anton Shibalov (Kamaz) si la 3'15" de Andrey Karginov (Kamaz), ceea ce il face pe acesta din urma sa-si mentina pozitia de lider in clasamentul general, la 14'53" de Shibalov, care il devanseaza pe Siarhei Viazovich (MAZ), clasat al patrulea in etapa a cincea, si care acum este al treilea in clasamentul general, la 23'58" de lider. De la locul al patrulea, ocupat de Ales Loprais (Instaforex Loprais Praga), decalajul fata de primul clasat este de peste o ora, iar de la locul al saselea in jos este de peste doua ore.

Shibalov, Karginov si Sotnikov au pornit primii, la diferenta de doua minute unii de altii, in urma rezultatelor din etapa a patra, ceea ce i-a ajutat nu numai sa mentina o viteza ridicata, ci si sa se sprijine unul pe altul in situati imprevizibile. Pe de alta parte, Eduard Nikolaev a plecat la peste 10 minute de Sotnikov, a fost izolat de restul echipei si, cand la km 165 a avut probleme cu motorul, a trebuit sa se bazeze doar pe propriul echipaj. La punctul de control de la km 152 cei mai multi concurenti de la categoria camioane mergeau in grup compact, al 19-lea echipaj fiind la numai 20 de minute de lider, Shibalov. Insa dupa 100 km totul s-a schimbat, cand s-a intrat in dune cu pante alunecoase, unde era important sa alegi nu numai viteza corecta, ci si unghiul, pentru a nu te impotmoli si a nu fi ranit.

Articole similare

Ad