Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

102 milioane de km „economisiti” de UPS in 2010

Volumul coletelor livrate de UPS in SUA a crescut cu 1,8% in 2010 comparativ cu 2009, dar cantitatea de combustibil consumata per colet a fost redusa cu 3,3%. Compania a explicat imbunatatirea vizibila prin folosirea vehiculului potrivit pe ruta potrivita, folosindu-se de tehnologie pentru a reduce kilometrajul si concentrandu-se pe modul in care comportamentul poate afecta consumul de combustibil.

In total, in 2010, tehnologia a permis UPS evitarea parcurgerii a peste 102 milioane de kilometri, cu o evitare a emisiilor asociate de 68.000 t metrice. Aceasta distanta este echivalentul a 251.987 de calatorii la Statia Spatiala Internationala. Datele au fost publicate de UPS in cea mai recenta editie a Raportului de Dezvoltare Durabila.
Principalele modalitati prin care UPS a redus consumul de combustibil sunt tehnologia de rutare, pentru diminuarea numarului de kilometri parcursi terestru si aerian, optimizarea procesului de incarcare astfel incat mai multe colete sa fie livrate cu mai putine vehicule prezente pe drum, dar si solutii telematice, care furnizeaza date privind modul in care un vehicul performeaza din punct de vedere mecanic, precum si informatii despre ruta soferului si comportamentul acestuia la volan.
Solutiile telematice au economisit in 2010 15,4 milioane de minute, timp in care masina este scoasa din viteza.

Articole similare

Ad