Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Andrey Karginov isi depaseste recordul de victorii de etapa la Dakar

Etapa a noua, spre nord-estul Peninsulei Arabe, s-a desfasurat intre Wadi Al Dawasir si Haradh si a avut 891 km, din care 415 km de sectiune speciala, marcand intrarea in desertul Rub’ al Khali. Traseul, la 1.100 m deasupra nivelului marii, a fost pietros, punand anvelopele in pericol si impunand un ritm prudent, pentru protejarea acestora, dar in acelasi timp cat de alert posibil, pentru a nu pierde timp.

Victoria i-a revenit din nou lui Andrey Karginov (Kamaz), la 3'19" de Siarhei Viazovich (MAZ), la 9'24" de Eduard Nikolaev (Kamaz), care insa nu concureaza in clasamentul principal de la camioane, si la 9'42" de Ales Loprais (Instaforex Loprais Praga). Astfel ca in prima parte a clasamentului general nu au aparut modificari fata de etapele anterioare, Karginov fiind in continuare lider, la 38'35" de Anton Shibalov (Kamaz), care in etapa a noua a pierdut timp inclusiv din cauza unei anvelope intepate, si la 1 h 8'36" de Viazovich.
In aceasta etapa, la km 169, a fost un punct de intalnire a concurentilor cu echipajele de asistenta tehnica, astfel ca li s-a permis sa primeasca ajutor de la mecanici – si cei mai multi dintre ei au avut mai ales de inlocuit anvelope, inclusiv Karginov, care a avut chiar doua pneuri intepate. Dupa care concurentii si-au continuat drumul.

Articole similare

Ad