Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vanzarile de vehicule comerciale din Europa, la acelasi nivel in 2018 si 2019

Conform unei analize realizate de organizatorii Solutrans, piata de vehicule comerciale din Europa, la categoria cu masa totala maxima mai mica de 5 t, a fost constanta in 2019 comparativ cu 2018, atat in tarile din est (unde vanzarile au crescut cu 6% in primele opt luni), cat si in vest (+5,8%). Pentru intregul an cresterea fata de 2018 a fost in Europa de Vest de 1,7%, iar in 2020 se asteapta sa fie de numai 0,4%.

Vanzarile de autovehicule grele, de peste 5,1 t, au avut o dinamica diferita, crescand cu 9,5% in primele opt luni, in special datorita comenzilor de camioane de peste 16 t din prima parte a anului, care au urmarit sa evite tahograful inteligent, obligatoriu din iunie pentru modelele noi. Pe intregul an insa cresterea in Europa de Vest a fost de numai 1%, valoare care se asteapta sa se mentina si in 2020.
In ceea ce priveste semiremorcile si remorcile, cererea a scazut in 2019 in vest, desi au existat si state unde a crescut, ca Germania si Franta. Dar cele mai multe – Spania, Italia, Olanda – au intrat in recesiune. Spre deosebire de autovehicule, piata de semiremorci nu este legata de aparitia de noi reglementari, deci ea reflecta fie strict deciziile de investitii ale firmelor de transport, fie nivelul cererii de vehicule din Europa. Pentru 2020 se asteapta putine schimbari fata de 2019, cu sanse la fel de mari ca piata sa creasca sau sa scada.

Articole similare

Ad