Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cererea de prelate s-a diversificat

Asa cum remarca directorul comercial CTE Trailers, Ovidiu Pintilie, interesul cumparatorilor de semiremorci Krone cu prelata s-a mutat in 2019 de la modele simple la aplicatii specializate (configuratii cu podea dubla, cuva etc.), care le-au permis sa abordeze contracte de transport pe anumite nise. Unele cereri, in special pentru modelele Krone din gama Dry Liner (duba inchisa cu usi spate), au venit chiar pentru echiparea retrofit a unor dispozitive de siguranta suplimentare, ca o masura de siguranta suplimentara. Iar pentru transportul intern s-a remarcat o reorientare a clientilor catre modele cu dube inchise, preferate in detrimentul prelatelor securizate. Nu in ultimul rand, cereri numeroase au existat pentru insertii metalice, motivul fiind legat de contractele cu destinatia Marea Britanie, unde, la punctul de trecere de la Calais (Franta), dupa cum se stie, sunt probleme foarte mari cu migrantii.

Ovidiu Pintilie pune aceasta crestere a cererii de prelate specializate pe seama efectelor pe care ar urma sa le aiba mult discutatul Pachet Mobilitate 1, efecte care se vor traduce in costuri directe mai mari sau chiar iesiri de pe piata pentru unii dintre jucatorii care nu vor avea capacitatea financiara necesara de a face fata noilor cerinte. De aceea, crede acesta, transportatorii vor sa atraga venituri mai mari in incercarea de a absorbi cresterile de cost ulterioare. Nu in ultimul rand, obligativitatea introducerii tahografului inteligent pe autotractoarele inmatriculate dupa 15 iunie i-a „fortat“ oarecum pe clienti sa-si reconsidere planurile, amanand achizitia de semiremorci cu prelata in favoarea autotractoarelor, in prima parte a anului. „La noi scaderea numarului de comenzi s-a simtit incepand cu aprilie, insa vanzarile au inceput sa se stabilizeze din iunie-iulie la un nivel care, cel putin pentru clientii de retail, a ramas constant, chiar cu mici varfuri. Este clar ca, odata depasita problema cu autotractoarele, transportatorii s-au uitat la nevoile de innoire a flotelor de semiremorci, unii chiar la extindere.“
Per total piata de prelate si-a mentinut trendul descrescator, scadere care s-a simtit inclusiv la semiremorcile mega, care in urma cu nici doi ani erau mai cerute decat cele pentru marfuri generale. In cazul lor, asa cum mai spune managerul, vorbim de „o scadere semnificativa“, insa, data fiind situatia in Europa in momentul de fata, „era normal ca lucrurile sa evolueze asa“.

Articole similare

Ad