Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Comisia TRAN este asteptata la vot privind Acordul pe Pachetul Mobilitate

Membrii comisiei TRAN se vor intalni maine, 21 ianuarie, incepand cu ora 15:30 pentru un vot de confirmare al acordului privind Pachetul Mobilitate. Coordonatorul grupului PPE in TRAN, europarlamentarul Marian-Jean Marinescu, considera ca sunt multe aspecte ce nu sunt corect reglementate si trebuie accentuata nevoia de unitate pe piata europeana si nu de diviziune intre statele periferice din punct de vedere geografic si cele din centrul Europei.

Europarlamentarul PNL spune ca Pachetul este unul protectionist si ca va incerca sa faca tot posibilul pentru a bloca acordul. In opinia sa, pe langa varianta blocarii in plen la cea de-a Doua citire, mai exista si varianta votului din Coreper la Consiliul UE, „acolo unde Romania, alaturi de celelalte state din Alianta – care impreuna detin 35% din populatia UE, poate face o minoritate de blocaj – este cea mai simpla solutie“, a declarat, pentru Tranzit, europarlamentarul PNL.
Votul de marti in Comisia TRAN va fi unul electronic, cele trei dosare urmand a intra la vot incepand cu ora 15:30, ora Bruxelles-ului.

Articole similare

Ad