Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volkswagen vrea sa cumpere Navistar pentru 2.9 miliarde de dolari

Traton, divizia de vehicule comerciale Volkswagen, anunta intentia de achizitie a unui pachet majoritar de actiuni in cadrul producatorului american de camioane Navistar. Oferta este pentru un pret de 35 de dolari per actiune sau 2.9 miliarde de dolari pe actiunile pe care nu le detine deja, insa investitorii spun ca pretul va fi si mai mare.

In prezent, Traton detine 16,8% din actiunile Navistar, iar intentia este de a mai achizitiona un plus de 45%, devenind astfel actionar majoritar. Daca propunerea este acceptata si achizitia incheiata, cele doua companii vor putea mai usor sa se alinieze noilor reglementari din piata si sa dezvolte rapid tehnologii in ariile conectivitatii, sistemelor de propulsie alternative si condusului autonom, se arata intr-un comunicat al producatorului german. „Imbinarea pozitia de lider a Traton in Europa si America de Sud, cu experienta Navistar in America de Nord, ar crea un lider cu acoperire globala si capacitati complementare. Tranzactia va aduce, de asemenea, o valoare substantiala actionarilor Navistar printr-o prima de numerar imediata si sigura“, mai arata sursa citata.
Oferta, despre care Traton se asteapta sa fie evaluata de directori independenti din cadrul Navistar, va fi supusa unor practici uzuale in asemenea cazuri si orice tranzactie ulterioara ar urma sa fie aprobata in consiliul director al Traton, Volkswagen si Navistar, insa compania germana se asteapta ca tranzactia sa fie incheiata pana la finalul acestui an.
Foto: https://www.ttnews.com/

Articole similare

Ad