Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Soferii din sase state UE sunt platiti mai rau decat acum zece ani

Pachetele salariale ale lucratorilor din sase tari ale UE sunt mai mici, in medie, decat acum zece ani, in vreme ce in alte trei state UE salariile au fost aproape inghetate in ultimul deceniu.
O noua statistica publicata de Institutul European al Uniunii Comerciale (ETUI) arata ca pachetele salariale medii, ajustate cu inflatia (inclusiv contributiile la asigurarile sociale si plata beneficiilor), au scazut in 2010-2019 cu 15% in Grecia, 7% in Cipru, 5% in Croatia, 4% in Spania, 4% in Portugalia si cu 2% in Italia.

De asemenea, media pachetelor salariale a inghetat la un nivel usor peste zero, in ultimul deceniu, in Finlanda (0,1%), Belgia (1,5%) si Olanda (1,5%).
 „Soferii din sase tari ale UE sunt platiti mai putin decat acum zece ani“, a declarat Esther Lynch, secretarul general adjunct al ETUI. „Liderilor UE le place sa discute despre asa-numita redresare, dar criza nu s-a incheiat pentru milioane de oameni care lucreaza in multe state UE. Uniunea Europeana trebuie sa faca mult mai mult pentru a promova cresterea veniturilor si a salariului minim si pentru a intari negocierea colectiva in aproape toate statele membre UE.“

Articole similare

Ad