Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Camionul Nikola TRE va fi produs la fabrica Iveco de la Ulm

Iveco si FPT Industrial, marci apartinand grupului CNH Industrial N.V. si Nikola Motor Company vor produce – in cadrul joint-venture-ului european – camionul Nikola TRE la fabrica din Ulm, Germania, a constructorului italian. Parteneriatul strategic dintre cei doi producatori presupune investitia – din partea CNH Industrial – a 250 de milioane de dolari in dezvoltarea seriei D a camionului Nikola. Colaborarea dintre cele doua grupuri a fost anuntata in septembrie 2019, urmata in decembrie de prezentarea, in premiera, a modelului Nikola TRE electric, ca reprezentand un prim pas in dezvoltarea modelului pe celule de hidrogen.

Fabrica din Ulm a Iveco, unde se produc sasiuri, este amplasata in centrul regiunii Baden-Württemberg, care se straduieste sa devina un centru strategic in dezvoltarea mobilitatii pe tehnologie de hidrogen. Regiunea s-a angajat sa investeasca masiv in finantarea cercetarii si dezvoltarii de proiecte pentru industria auto, astfel ca fabrica Iveco va beneficia de furnizori-cheie in apropiere. Mai mult, guvernul federal german a elaborat recent Strategia nationala privind hidrogenul, care are ca scop incurajarea companiilor de a investi in aceasta tehnologie. Nu mai putin de doua miliarde de euro vor fi alocati pentru finantarea programelor de cercetare-dezvoltare, precum si a infrastructurii de distributie pentru hidrogen.
„Joint-venture-ul nostru european cu Nikola si anuntul privind inceperea productiei la Ulm este o dovada reala a faptului ca transportul pe distante lungi cu zero emisii este posibil, cu beneficii concrete de mediu asupra cetatenilor, dar si a companiilor de transport”, a declarat Hubertus Mühlhäuser, CEO CNH Industrial. „Decizia de a construi Nikola TRE la Ulm, in centrul de excelenta pentru vehicule grele, subliniaza importanta localizarii strategice a fabricii”.
In prima etapa a proiectului vor fi investite 40 de milioane de euro de catre compania joint-venture pentru a moderniza fabrica, unde se va face asamblarea finala a vehiculului. Inceperea productiei este estimata pentru primul trimestru din 2021, iar livrarile sunt planificate pentru acelasi an.
„Nikola TRE este cel mai avansat camion din lume si continua sa seteze standarde pentru vehiculele cu zero emisii de azi si de maine”, a declarat Trevor Milton, CEO Nikola Motor Company. „Decizia de a produce in serie modelul TRE la Ulm este un exemplu foarte bun despre cum se pot crea locuri de munca, despre inovatie si despre cum putem atrage furnizori noi pentru industria cu zero emisii”.
Primele modele care vor intra in productie sunt camioanele electrice in configuratii 4×2 si 6×2, cu pachete de baterii de pana la 720 kWh si cu motoare electrice ce vor furniza pana la 480 kW. Fabrica din Ulm va primi modulele de la celelalte centre de productie Iveco din Valladolid si Madrid (Spania), unde se produce noul S-Way. Versiunile electrice pe celule de hidrogen, construite pe aceeasi platforma, vor fi testate in cadrul proiectului H2H, finantat de Uniunea Europeana, in decursul lui 2021, lansarea pe piata fiind estimata pentru 2023.
Nikola TRE este produs pe platforma noului Iveco S-Way si integreaza tehnologia, sistemele de control si infotainment ale camionului Nikola. Primele teste vor fi efectuate la jumatatea anului, iar cateva prototipuri vor fi prezentate la IAA Hanovra, in septembrie a.c.

Articole similare

Ad