Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pachetul Mobilitate 1, adoptat in prima lectura de catre Consiliu

In acest moment Pachetul Mobilitate 1 este la Consiliul Europei pentru a fi adoptat in prima lectura, dupa care, in martie sau aprilie, va ajunge din nou in Parlamentul European, pentru a Doua Citire. Aici va fi momentul in care se vor mai putea depune amendamente din partea europarlamentarilor care nu sunt de acord cu forma propusa de statele vestice.

Pachetul este tradus si se verifica textul din punct de vedere juridic si lingvistic. In acelasi timp, Consiliul trebuie sa-si adopte pozitia in prima lectura, dupa care urmeaza trimiterea ei catre Parlamentul European, cel mai probabil in martie sau aprilie. In aprilie anul trecut, europarlamentarii au adoptat in Prima lectura Pachetul, iar acum va urma cea de-a Doua citire. Aici va urma anuntarea in plen a primirii pozitiei Consiliului si trimiterea la Comisia TRAN unde pot fi formulate din nou amendamente. Anuntul facut in plen marcheaza inceputul unui termen limita de trei luni (cu posibilitate de prelungire inca o luna) pentru a doua lectura a Parlamentului. Comisia TRAN va discuta un proiect de recomandare, pregatit de raportori, pentru cea de-a Doua lectura si va deschide un termen pentru amendamente. La final, daca pozitia Consiliului in prima lectura a fost adoptata fara modificari, presedintii Parlamentului si Consiliul semneaza textul aprobat in cadrul unei ceremonii de semnare. La aproximativ o luna de la semnare, textul este publicat in Jurnalul Oficial.


Citeste si: Reprezentanta Romaniei in Consiliu: „E de neinteles faptul ca e considerata acceptabila o crestere cu 5-10% a curselor in gol”

Articole similare

Ad