Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Initiativa globala Daimler privind infrastructura de alimentare a camioanelor electrice

Daimler Trucks este unul dintre pionieri in ceea ce priveste mobilitatea electrica nu doar pentru ca ofera deja in intreaga lume camioane electrice, ci si pentru ca isi propune sa sprijine dezvoltarea unui ecosistem holistic ce include consultanta pentru clientii care le achizitioneaza si infrastructura. In acest sens a fost infiintat in cadrul companiei E-Mobility Group, care a lansat anul trecut un astfel de ecosistem ce consta din trei domenii de interes. In primul rand, este important sa se determine, impreuna cu clientul, pentru ce aplicatie si pe ce rute se pot folosi in prezent camioane electrice, si in acest sens Grupul ofera trei aplicatii gratuite eTruck Ready, ce pornesc de la rutele existente pentru a determina un profil realist al folosirii vehiculelor grele electrice. Al doilea punct de interes este reprezentat de incarcarea vehiculelor electrice, si aici este important sa se analizeze depozitele logistice si ideile legate de infrastructura care fi cea mai potrivita, inclusiv solutiile inteligente de incarcare. Iar al treilea domeniu se refera la optimizarea costului total de operare.

In afara de acestea, expertii Grupului vor discuta si despre posibilitatea de a sustine din fonduri publice dezvoltarea infrastructurii de alimentare a camioanelor electrice.
Toate actiunile se vor desfasura in cadrul eTrucks Charging Initiative, lansate de Daimler azi, 18 februarie 2020, si care isi propune sa sprijine cumparatorii de vehicule electrice concentrandu-se initial asupra posibilitatii de a le incarca la depozitele beneficiarilor de transport si vizand apoi crearea unei retele de solutii de alimentare cu electricitate care sa poata fi folosite de mai multe companii.
Proiecte pilot sunt deja in pregatire si Gesa Reimelt, Head of E-Mobility in cadrul Grupului Daimler Trucks & Buses, arata ca „jucam un rol activ in trecerea la transport rutier cu vehicule cu baterii electrice nu numai pentru ca le producem, ci si pentru ca oferim servicii de consultanta. Si de aceea ne implicam, alaturi de toti actorii din lantul de aprovizionare, in dezvoltarea infrastructurii necesare.“

Articole similare

Ad