Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ultimele dezvoltari in robotica si vehicule cu ghidaj automat

Valul continuu de automatizare si inovatii tehnice conduce la o cerere mai mare in industria intralogistica pentru vehicule cu ghidaj automat (AGV) si roboti. LogiMAT 2020 ofera vizitatorilor platforma ideala pentru a experimenta cele mai noi dezvoltari in robotica – acum, pentru prima data, intr-o zona de expozitie separata din hala 2.
Permanent se fac noi descoperiri in roboti stationari articulati, roboti mobili, navete de transport fara soferi, roboti de ridicare si AGV-uri. Cel mai recent raport al Federatiei Internationale de Robotica (IFR) estimeaza ca peste 2,4 milioane de roboti industriali sunt deja in operare in fabricile din intreaga lume, iar numarul de instalatii noi va creste cu circa 12% anual, astfel ca in 2022 vor fi 584.000 de roboti noi in piata.
Peste 1 din 4 roboti vanduti in 2018 (din totalul de 110.700 de unitati) au fost din categoria sistemelor de logistica, care include AGV-uri, roboti de ridicare si dispozitive mobile de prindere. Piata robotilor care lucreaza in colaborare alaturi de oameni este inca relativ mica, cu o pondere de doar 3,24%, dar are potential urias de crestere, de 23% pe an. „In semn de recunoastere a importantei crescande a AGV-urilor si a robotilor in intralogistica, am decis pentru prima data sa amenajam o zona de expozitie dedicata transportului mobil si alegerii robotilor, in hala 2”, a explicat Michael Ruchty, directorul LogiMAT. „Dorit sa oferim profesionistilor din lumea intreaga o viziune de ansamblu concentrata asupra ultimelor evolutii in robotica. Participantii pot obtine informatii de prima mana de la expozanti despre cele mai recente produse, tehnologii si inovatii ale acestora.“
Zona expozitionala AGV din hala 2 ofera oportunitatea de a explora nenumarate inovatii la nivelul echipamentelor si in tehnologii de insotire precum ghidarea pieselor, navigatia, camerele si sistemele software. Printre cei care prezinta AGV-uri noi sunt dpm Daum + Partner Maschinenbau GmbH (standurile A05 si A02), Grenzebach Maschinenbau GmbH (stand D05), DS Automotion GmbH (stand D02), Norcan GmbH (stand D41), Serva Transport Systems GmbH (stand D11) , Mobile Industrial Robots GmbH din Danemarca (stand D25) si E&K Automation GmbH (standurile B05 si C07).

Articole similare

Ad