Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

S-a schimbat sistemul electronic de taxare in Bulgaria

Incepand cu 1 martie 2020, Bulgaria a schimbat sistemul electronic de taxare pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone. Astfel, noul sistem va permite plata tarifelor de utilizare in functie de distanta parcursa si va inlocui "vignetta" electronica pentru vehiculele grele si autobuze.
Lungimea totala a drumurilor pe care se va introduce acest sistem este de 3.115 km care includ si cei 803 km de autostrada. Pe langa varianta clasica de vinieta, achizitionata inainte de intrarea pe segmentul de drum supus taxarii, plata vinietei se va putea face si prin intermediul unei unitati montate la bordul vehiculului (tip GNSS) sau printr-un sistem de urmarire cu semnal GPS. Ruta parcursa este inregistrata si se calculeaza automat suma de plata aferenta. Amenda pentru neplata taxei de drum variaza intre 77 si 383 de euro, in functie de tipul vehiculului.
Informatii suplimentare se pot obtine de la Agentia Bulgara a Infrastructurii Rutiere, la adresa www.bgtoll.bg. Site-ul are si varianta in limba romana.

Articole similare

Ad