Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Fabrica Volvo Buses din Borås foloseste doar energie regenerabila

Fabrica Volvo Buses din Borås, Suedia, a devenit una dintre primele centre de productie de autobuze care se bazeaza doar pe energie provenita din surse regenerabile, cum ar fi bio-combustibili si apa.
Consumul total de energie al fabricii – care a primit certificare de „renewable energy facility” gratie reducerii amprentei de carbon – a fost redus in ultimii ani cu 15%, gratiei investitiei in tehnologie LED si a implementarii unui sistem de iluminare dinamic, care functioneaza doar pe perioada in care se lucreaza. De asemenea, implementarea proiectului Autofreight a redus transporturile dintre Viared Logistics Park si Portul Gothenburg, conducand la diminuarea emisiilor de dioxid de carbon cu 30%.
„Suntem foarte mandrii de faptul ca am redus impactul asupra mediului inconjurator. Electricitatea pe care o folosim provine in parte de la hidrocentrala, iar special pentru caldura folosim bio-combustibili.
Stivuitoarele sunt electrice sau HVO, ultimul fiind un combustibil regenerabil”, a declarat Joakim Wretman, director de productie la Volvo Buses Borås.
Fabrica Volvo produce anual 10.000 de sasiuri pentru autobuze si autocare. Aici lucreaza aproximativ 300 de oameni.

Articole similare

Ad