Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

COVID-19: E nevoie de clarificari privind restrictiile de trafic!

Conform deciziilor Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta (CNSSU) incepand cu 9 martie 2020, ora 12.00, intra in vigoare restrictiile de trafic dinspre si inspre statele afectate de infectia cu noul coronavirus (COVID – 19). In acest context, UNTRR solicita Guvernului clarificari referitoare la restrictiile impuse, avand in vedere ca nu se specifica nicio restrictie/recomandare privind transporturile de marfa cu autovehicule mai mari de 3,5t si nici despre transportul de persoane catre si dinspre Italia cu plecare/destinatie Romania.
UNTRR doreste sa mentioneze ca Guvernul italian a publicat un decret in data de 8 martie 2020 in care mentioneaza ca transportul de marfuri nu este restrictionat in zonele afectate de noul coronavirus: „Marfurile pot intra si iesi din zonele mentionate in decretul de astazi (08.03.2020). Transportul marfurilor este considerat un motiv ocupational fundamentat pentru mobilitate: transportatorii pot, prin urmare, intra si iesi in/din zonele afectate si se pot deplasa in aceste zone, insa numai in scopul livrarii si/sau colectarii marfurilor”, arata Uniunea. 
De asemenea, UNTRR solicita Guvernului asigurarea de facilitati suplimentare pentru soferii profesionisti in zonele aglomerate, in special in cadrul punctelor de trecere a frontierei, pentru a limita riscul de infectie cu Covid 19 (noul coronavirus), dar si realizarea unei campanii de informare punctuale care sa ofere sfaturi special adaptate soferilor.
Totodata, centrele de logistica trebuie sa ofere la locurile de incarcare/descarcare facilitati suplimentare pentru asigurarea igienei in concordanta cu cerintele actuale ale masurilor impotriva Covid19 – asigurarea de materiale dezinfectante in cantitati suficiente, mai spune sursa citata. Pe zona de transport persoane, daca autoritatile vor impune anulari de trasee sau inchiderea unor localitati, Guvernul trebuie sa aiba in vedere sa asigure compensari pentru suspendarea activitatii.

Articole similare

Ad