Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DB Schenker in Romania a achizitionat primele autoturisme electrice Renault Zoe

DB Schenker in Romania sprijina masurile implementate la nivel global in ceea ce priveste reducerea emisiilor de CO2 cu 30 procente pana in 2025. Pentru a atinge acest obiectiv, compania a lansat o serie de initiative ecologice si continua sa extinda gama de actiuni indreptate in special catre combaterea poluarii atmosferice.
Actiunile orientate spre mediu sunt un aspect cheie al DB Schenker pe care compania il sprijina printr-o varietate de initiative, printre care se numara si achizitia in acest an a cel putin zece masini electrice Renault Zoe.
Primele doua masini au fost achizitionate in anul 2019, acestea fiind utilizate in Sediul Central si Sucursala Arad. Alte zece masini electrice vor fi achizitionate in acest an cu scopul de a inlocui o parte din flota interna de autoturisme a companiei. Renault Zoe contribuie la reducerea amprentei de CO2 cu 1,8 tone / an. „Ne-am luat angajamentul de a ne imbunatati permanent activitatea si de a ne concentra pe solutii logistice sustenabile in ceea ce priveste mediul inconjurator. Stim ca pe masura ce transportul se dezvolta si emisiile de CO2 pot fi reduse semnificativ.” a declarat Albin Budinsky, CEO DB Schenker in Romania. 
Pentru o incarcare rapida si eficienta a autoturismelor si, totodata, in vederea extinderii flotei de masini electrice, compania a implementat propriile statii de incarcare in cele doua locatii, Bucuresti si Arad.
Masinile Renault Zoe sunt suta la suta electrice si pot fi incarcate complet in cateva ore. Cu o capacitate de 52 kWh, bateria are o autonomie de pana la 300 km. Vehiculele selectate de DB Schenker pentru parcul auto in Romania integreaza cea mai avansata tehnologie electrica, obtinand 5 stele in testele de siguranta pasiva a Programului European de Evaluare a Masinilor Noi (EURO NCAP). 
Pe langa aceste masini electrice, DB Schenker in Romania detine doua camioane conduse cu CNG (= gaz natural comprimat), care ajuta la reducerea emisiilor de CO2 cu pana la 20 procente, comparativ cu un camion obisnuit alimentat cu Diesel. In calitate de furnizor activ de servicii de transport la nivel mondial, compania DB Schenker in Romania este foarte constienta de responsabilitatea cu privire la natura si generatiile viitoare.

Articole similare

Ad