Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cozi de 80 km intre Bolzano si Brenner

Imediat ce Austria a inceput controalele medicale la granite, s-au format cozi lungi de camioane, in special pe autostrada A22, intre Bolzano si Brenner. In dupa-amiaza zilei de 11 martie, coada de vehicule grele se intindea pe optzeci de kilometri spre granita cu Austria. De asemenea, s-au format cozi de vehicule si la trecerea de la Tarvisio, verificarile medicale vizand in special soferii italieni. Dificultati se intalnesc si la frontiera cu Slovenia, unde autoritatile au introdus controale medicale.
Intr-o nota publicata pe 11 martie, Asociatia Producatorilor Agricoli din Italia, Coldiretti, afirma ca Italia risca sa piarda 44,6 de miliarde de euro din exporturile agroalimentare „din cauza constrangerilor de frontiera, a dificultatilor logistice si a scaderii cererii externe“, citeaza TrasportoEuropa. Insa fenomenul creat la pasajul Brenner este cel mai periculos, pe acolo tranzitand doua treimi din exporturile agroalimentare italiene.
Asociatia producatorilor adauga ca, in conditiile in care 88% din marfuri calatoresc pe cale rutiera in Italia, dificultatile exporturilor sunt amplificate prin renuntarea transportatorilor straini, precum romanii, sa calatoreasca in Italia, din cauza constrangerilor de sanatate impuse de tarile de origine, dar si prin scaderea cererii externe din cauza dezinformarii, exploatarii si concurentei neloiale. In aceasta situatie, Coldiretti solicita marilor lanturi de retail sa sprijine vanzarea de produse italiene.

Articole similare

Ad