Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Citu: Ford sustine plata somajului tehnic pe doua saptamani; suntem in discutii cum putem ajuta dupa aceea

Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, se afla in discutii cu oficialii Ford de la Craiova pentru a gasi solutii de ajutor, dupa cele doua saptamani in care compania va sustine din surse proprii plata somajului tehnic, a declarat oficialul intr-o interventie la postul Digi 24. 
„Am primit si noi astazi (n.r. – ieri) informatia de la Ford. Compania va sustine primele doua saptamani somajul tehnic. Suntem in discutii cu Ford cum putem sa ajutam dupa aceea. Intentia noastra este ca nicio companie, pe cat posibil, sa nu fie afectata permanent in aceasta perioada, sa sustinem toata industria sa putem sa trecem peste. Am un mesaj pentru celelalte companii care o duc mai bine in aceasta perioada si sunt cateva companii care o duc mai bine: sa-si plateasca impozitele la timp, pentru ca acele impozite le vom redistribui catre acele sectoare din economie care nu o duc foarte bine”, a spus Citu.
Marti, compania Ford a anuntat ca angajatii fabricii de la Craiova vor intra in somaj tehnic incepand de joi, 19 martie, si vor beneficia de o indemnizatie de 78% din salariul de baza, dupa ce conducerea grupului a luat decizia de a suspenda temporar productia la principalele fabrici din Europa.

Articole similare

Ad