Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia: Lucratorii Amazon din last mile intra in greva

Pe 17 martie 2020, lucratorii din last mile de pe platforma logistica Amazon din Castel San Giovanni (provincia Piacenza) au declarant greva, dupa ce patru uniuni (Cgil, Cisl, Uil si Ugl) au constat ca „Amazon nu a reusit sa puna in aplicare pe deplin tot ce s-a stabilit in acordul semnat intre guvern si partenerii sociali, privind limitarea raspandirii Covid-19 la locul de munca“.
Sindicatele considera acest comportament inacceptabil si periculos pentru sanatatea angajatilor si contactele externe ale acestora. Ca urmare, cele patru uniuni au proclamat „refuzul desfasurarii orelor suplimentare si optionale si / sau obligatorii si greva, din 18 decembrie, orele 20:00, pana la transpunerea si respectarea deplina a dispozitiilor". 
Amazon raspunde insa ca „urmeaza cu strictete instructiunile furnizate de guvern si de autoritatile locale de sanatate in implementarea masurilor corecte pentru a reduce urgentele medicale“.
Harta grevelor, in special in last mile, include si alte locatii si companii. Principalele proteste sunt organizate de sindicate si confederatii. Grevele au inceput pe 13 martie la unii curieri din Genova, iar pe 16 martie, soferii GLS au intrat in greva la Sesto San Giovanni, langa Milano. Pagina de Facebook „SiCobas“ contine o lista de aproximativ patruzeci de platforme si companii din toata Italia care si-ar fi oprit complet sau partial activitatea.

Articole similare

Ad