Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

COVID-19: CFR Calatori suspenda temporar unele trenuri catre Ungaria

CFR Calatori suspenda temporar circulatia unor trenuri internationale care fac legatura intre Romania si Ungaria, prin frontiera de stat Episcopia Bihor, in vederea combaterii raspandirii infectiei cu Covid-19 si ca urmare a deciziei Ungariei de a-si inchide granitele pentru cetatenii de alta nationalitate decat cea maghiara, informeaza compania intr-un comunicat.
Este vorba despre trenurile 406/407 Budapesta – Brasov si retur, 143/144 Viena – Cluj Napoca si retur si 367/366 Budapesta – Brasov si retur, acesta din urma urmand sa circule doar in trafic intern, pe relatia Cluj – Napoca – Brasov si retur.
 
Potrivit informatiilor publicate de CFR Calatori, citate de Agerpres, in perioada 19 martie – 16 aprilie 2020, este suspendata temporar circulatia in trafic intern a unui numar de 78 de trenuri.
 
"De asemenea, pentru combaterea raspandirii infectiei cu Covid-19, coroborat cu adaptarea capacitatii de transport la traficul de calatori rezultat in urma deciziei companiilor/societatilor de a promova munca de la domiciliu pentru angajatii lor, CFR Calatori a luat masuri de suspendare temporara a unor trenuri in trafic intern pentru perioada 19 martie – 16 aprilie 2020, cu posibilitatea de prelungire, fara a afecta insa posibilitatea de mobilitate a pasagerilor", precizeaza sursa citata.
 
La momentul actual, CFR Calatori nu are sectii inchise la operare.
 
„In functie de evolutia situatiei, masurile de suspendare temporara a unor trenuri vor fi luate astfel incat se se asigure in continuare mobilitatea pasagerilor si sa se adapteze cat mai bine cerintelor de trafic pe intervalele orare cele mai solicitate ale unei zile. Orice modificare in graficul de circulatie al trenurilor va fi anuntata public. Precizam ca masurile luate in aceasta perioada de companie auca scop restrangerea raspandirii infectiei cu Covid-19, protectia, siguranta si securitatea calatorilor si a personalului propriu”, se mai arata in comunicat. Calatorii care au bilete cumparate la trenurile internationale suspendate pot solicita restituirea integrala a contravalorii legitimatiilor de calatorie.
 
CFR Calatori solicita pasagerilor sai respectarea atat a setului de reguli de igiena si comportament emis de Ministerul Sanatatii in vederea restrangerii raspandirii infectiei cu Covid-19 si a efectelor acesteia pe teritoriul tarii noastre, cat si respectarea deciziilor luate de catre Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta si organele competente.

Articole similare

Ad