Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tesla va produce sisteme de ventilatie pentru bolnavii de coronavirus

Compania Tesla s-a angajat sa produca sisteme de ventilatie pentru bolnavii de coronavirus care au dificultati de respiratie, dupa ce autoritatile americane au lansat un apel la donatii de masti respiratorii pentru a depasi penuria cu care se confrunta.
Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat, miercuri, ca negociaza cu China si cu alte state pentru a contribui la asigurarea necesarului de echipamente medicale in contextul pandemiei de COVID-19. Companiile General Motors si Ford Motor au anuntat, de asemenea, ca sunt implicate in discutii avansate cu oficiali de la Casa Alba pentru a contribui prin producerea unor echipamente medicale necesare, scrie Agerpres, care citeaza Reuters. 
 
„Vom produce sisteme de ventilatie pentru bolnavi, daca este nevoie”, a afirmat Elon Musk pe Twitter, raspunzand sugestiei unui fan de a dedica una dintre fabricile Tesla special pentru acest lucru. Companii precum Foxconn, care produce piese de calculatoare si telefoane mobile, si-au modificat o parte din liniile de productie pentru a fabrica masti respiratorii si alte obiecte medicale necesare in contextul pandemiei de COVID-19. Un start-up italian a folosit o imprimanta 3D pentru a produce valve respiratorii pe care a anuntat ca le doneaza spitalelor care au nevoie. In urma cu o luna, producatorul chinez de vehicule electrice BYD a anuntat ca produce 5 milioane de masti si aproximativ 300.000 de recipiente de dezinfectanti pentru maini pe zi.

Articole similare

Ad