Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Patronatele din constructii solicita extinerea masurilor de protectie sociala a angajatilor

Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC), alaturi de Casa Sociala a Constructorilor si Federatia Generala a Sindicatelor Familia, in calitate de parteneri sociali, solicita Guvernului Romaniei extinderea masurilor de protectie sociala a angajatilor si pe perioada starii de urgenta.
„Casa Sociala a Constructorilor asigura protectia angajatilor din sectorul constructii in perioada intreruperii activitatii din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, in conformitate cu Legea 215/ 1997 privind infiintarea Casei Sociale, insa legea nu este aplicabila in situatia exceptionala cu care se confrunta astazi Romania. Modificarea urgenta a legii ar permite acordarea unei indemnizatii salariatilor cu contract individual de munca, in cuantum lunar de 75% din media pe ultimele 3 luni a salariului de baza brut, pe perioada pandemiei”, explica reprezentantii patronatelor din constructii, intr-un comunicat citat de Agerpres.
Potrivit sursei citate, modificarea propusa nu afecteaza bugetul de stat, dar sprijina angajatorii si implicit angajatii in depasirea perioadei pandemiei COVID-19. Federatia este constituita din cinci patronate din domeniul constructiilor, respectiv: Patronatul Societatilor din Constructii – PSC, Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta – PPTT, Uniunea Nationala a Restauratorilor de Monumente Istorice – UNRMI, Asociatia Romana a Distribuitorilor de Metale – ARDIMET si Patronatul Drumarilor din Romania.

Articole similare

Ad