Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

COVID-19: Soferii de 2,4 tone nu intra in carantina sau izolare

Ordonanta Militara 2, care a intrat in vigoare pe 21 martie, prevede o serie de obligatii si pentru conducatorii autovehiculelor de transport marfa cu capacitatea maxima autorizata mai mare de 2,4t.
Astfel acestia au obligatia ca, in punctul de trecere a frontierei, sa aiba asupra lor si sa poarte mijloace individuale de protectie, precum dezinfectant, manusi, masca pentru fata, precum si sa prezinte documente care atesta traseul de deplasare pana la destinatie, informeaza Ministerul Transporturilor.
Totodata, conducatorii de autovehicule prevazuti care sosesc din „zone rosii” sau „zone galbene” ori au tranzitat aceste zone, nu se supun masurilor de carantina sau izolare, daca la prezentarea in punctul de trecere a frontierei nu manifesta simptomatologie asociata COVID-19.
 
„Reamintim ca aceste obligatii au fost stabilite prin Ordonanta militara nr. 1 din 17 martie 2020 si in sarcina conducatorilor autovehiculelor de transport marfa cu capacitatea maxima autorizata mai mare de 3,5 t”, scrie sursa citata. 
 
Textul Ordonantei militare nr. 2/2020 poate fi consultat la
 
 
Textul Ordonantei militare nr. 1/2020 poate fi consultat la
 
Reamintim ca firmele din transportul expres s-au solidarizat si au initiat o petitie online pentru a include in setul de masuri pentru sprijinul transportatorilor, pe care au inaintat-o Primului-Ministru Ludovic Orban. 

Articole similare

Ad