Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Fermierii cer mentinerea deschisa pentru aprovizionare

Alianta pentru Cooperare si Agricultura solicita mentinerea deschisa a canalelor logistice de aprovizionare rapida cu seminte, ingrasaminte, pesticide, motorina, piese de schimb si alte materiale necesare desfasurarii activitatii de productie agricole si alimentare, pentru contractele aflate in desfasurare si pentru noi comenzi/contracte.
 
Fermierii au trimis autoritatilor o scrisoare deschisa in care isi exprima ingrijorarea fata de situatia creata si cer, printre altele, asigurarea finantarii pe termen scurt prin mentinerea deschisa a canalelor logistice de livrare printr-un culoar verde la nivel national, comunitar si extracomunitar pentru valorificarea productiei aflate pe stoc. 
„Stimularea aprovizionarii cu produsele alimentare locale, pentru a preveni raspandirea virusului, a asigura securitatea, siguranta statelor membre si supravietuirea operatorilor economici autohtoni”, scrie Alianta pentru Cooperare si Agricultura. Fermierii mai cer gasirea de solutii in ferma pentru tratamentul semintelor. Lipsa protectiei pentru semintele de floareasoarelui ar trebui, de asemenea, analizata in privinta oportunitatii ca autorizarea de urgenta sa fie extinsa si pentru aceasta cultura strategica. 
In plus, acestia mai cer achitarea in regim de urgenta de catre APIA a tuturor sumelor restante fata de beneficiari. In mod expres, plata integrala in regim de urgenta aferenta trimestrului 4 – 2019/ accelerarea platii pentru trimestrul 1 – 2020 (autorizarea agentului APIA dedicat fermei respective sa primeasca in regim de urgenta aceste dosare), dar si asigurarea finantarii rapide a fermierilor prin rambursarea imediata a sumelor din TVA. Fermierii sunt supusi livrarilor de produse cu taxare inversa, motiv pentru care au tot timpul TVA de rambursat de la bugetul statului.

Articole similare

Ad