Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vinieta Oxigen a fost aborgata de Consiliul General al Primariei Capitalei

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a abrogat, in sedinta de luni, hotararea privind vinieta „Oxigen'”, decizia fiind adoptata cu 35 de voturi favorabile si 8 abtineri.
 
Proiectul a figurat pe ordinea de zi suplimentara a sedintei CGMB. El prevede abrogarea HCGMB nr. 539/2019 privind masuri concrete de imbunatatire a calitatii aerului in municipiul Bucuresti. De asemenea, contravaloarea vinietelor „Oxigen” achizitionate pana in prezent urmeaza sa fie returnata titularilor.
In referatul de aprobare, semnat de primarul general, Gabriela Firea, se aminteste ca pe 24 octombrie 2019, CGMB a adoptat proiectul de hotarare nr. 539 privind masuri concrete de imbunatatire a calitatii aerului in Bucuresti.
 
„Chiar daca in timpul dezbaterii publice nu a existat un procentaj masiv de opinii potrivnice masurilor propuse, cei mai multi bucuresteni doresc masuri anti-congestie in trafic si antipoluare, inclusiv anumite restrictii de circulatie pentru cei care polueaza, precum si plata unei viniete ecologice, pe principiul poluatorul plateste, dupa intrarea in vigoare a actului normativ, a sporit numarul contestatarilor, multi dintre acestia formuland plangeri impotriva sau contestandu-l in instanta”, prevede documentul, potrivit Agerpres.
 
In aceasta situatie, s-a realizat o consultare publica a bucurestenilor cu privire la mentinerea sau nu a vinietei antipoluare, precum si a restrictiilor din zona centrala ZACA – cea mai afectata de poluare – pentru autoturismele intens poluante: non Euro, Euro 1, Euro 2, Euro 3. Astfel, peste 85% din respondenti sustin anularea restrictiilor si a vinietei. In plus, primaria spune ca s-au inregistrat si un numar de 441 de plangeri prealabile formulate de cetateni sau organizatii care cer in instante anularea hotararii prin care s-a introdus vinieta antipoluare.

Articole similare

Ad