Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MAE aduce in tara 109 romani din Italia

In continuarea demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe si ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor pentru facilitarea revenirii in tara a cetatenilor romani, nerezidenti, care sunt lucratori sezonieri, afectati de restrangerea drastica a activitatilor economice in care erau angrenati in Italia, precum si a cetatenilor romani care se afla in Italia in situatii deosebite, fara posibilitati reale de a continua prezenta pe teritoriul Italiei, Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca in cursul acestei seri vor reveni in tara 109 cetateni romani.
 
Cetatenii romani vor fi repatriati din Venetia, Italia, cu o cursa aeriana, tip charter, operata de o companie privata.
 
,,Reinnoim apelurile facute anterior privind evitarea oricaror calatorii externe care nu sunt absolut esentiale si recomandarea ca turistii sau cetatenii romani aflati temporar in strainatate sa revina de urgenta in tara.
 
Totodata, facem apel la cetatenii romani de a da dovada de intelegere si responsabilitate si de a evalua in mod responsabil oportunitatea calatoriilor in strainatate in acest moment. Astfel de calatorii pot antrena riscuri majore, periclitand siguranta cetatenilor si posibilitatea acestora de revenire in tara. De asemenea, facem apel la cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate de a respecta cu strictete recomandarile autoritatilor din aceste state si subliniem ca deplasarile catre Romania nu sunt recomandate. Aceste deplasari pot fi afectate de restrictiile impuse de statele de tranzit si pot constitui un factor suplimentar de propagare a infectiei cu COVID-19, punand astfel in pericol siguranta celor de acasa.’’

Articole similare

Ad