Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Covid-19: Angajatii francezi ai Auchan, Castorama, Carrefour si Intermarché vor fi bonusati pentru ca au continuat sa lucreze in plina pandemie

Mai multi retaileri francezi au anuntat decizia de a plati un bonus de 1.000 de euro angajatilor care au continuat sa lucreze in plina criza de sanatate, generata de pandemia de coronavirus, indeplinind astfel dorinta executivului francez. Auchan, compania-mama a Castorama, Intermarché si Carrefour, a dezvaluit ca va plati acest bonus angajatilor din distributie care se gasesc in prima linie pentru a mentine lantul de aprovizionare, in special pentru produse alimentare.
„Toti angajatii magazinelor, depozitelor, unitatilor de transport, serviciilor de livrare la domiciliu si din eComert vor primi aceasta suma forfetara“, a precizat Auchan intr-un comunicat, precizand ca 65.000 de angajati francezi au fost vizati de noua masura.
Kingfisher (Castorama si Brico Dépôt) va plati, de asemenea, un bonus angajatilor mobilizati in serviciul de ridicare a comenzilor de la magazine si depozite. Cele doua companii au declarat ca acest bonus va fi platit in conditiile stabilite de ministrul Economiei, Bruno Le Maire, adica acela din acordul de partajare a profitului companiei.
Bruno Le Maire le-a cerut saptamana trecuta companiilor sa platesca un bonus defiscalizat angajatilor, in special celor care „au avut curajul sa mearga la locul de munca” in contextul noii pandemii de coronavirus.
Aceasta optiune de bonusare a aparut prima data in criza „vestelor galbene“, din iarna lui 2018-2019, si a fost astfel reinnoita in 2020, dar numai pentru companiile care au incheiat un acord de impartire a profitului cu angajatii lor. Semnarea acestui tip de acord a fost simplificata pentru a incuraja IMM-urile. Ministrul a subliniat ca 30 iunie este data limita pana la care trebuie platite aceste prime defiscalizate si fara taxe sociale.

Articole similare

Ad