Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia: De Micheli anunta derogari de la Regulamentul 561/2006

Dupa Spania, Belgia, Danemarca si Franta, si Italia va suspenda Regulamentul privind timpii de conducere si de odihna pentru soferii vehiculelor grele, anunta Uomini e Trasporti. Acest lucru a fost anuntat la Radio 24, ministrul Transporturilor Paola De Micheli subliniind ca „ministerul lucreaza din greu pe un document care urmeaza sa fie prezentat in cadrul UE, care garanteaza industriei sprijin financiar, juridic si legislativ, in viitorul apropiat."
Suspendarea a fost solicitata inca de saptamana trecuta de organizatiile patronale Unatras. Insa, in aceeasi saptamana, ministrul De Micheli a primit si o scrisoare a celor trei sindicate confederale – Filt CGIL, Fit CISL si Uiltrasporti – care considera suspendarea „inutila si periculoasa din punct de vedere al sigurantei rutiere“. In plus, masura nu e foarte populara in randul soferilor, care vad in aceasta un alt sacrificiu al lor, lucrand in conditii dificile. 
Oficialul Debora Serracchiani are insa alta abordare: daca problema este planificarea livrarilor, asa cum a sustinut Unatras, posibilitatea de a reduce timpii de asteptare din frontiera ar putea oferi, cel putin in transport international, ajutor in acest sens. Ca urmare, Serracchiani indeamna guvernul sa puna in aplicare propriile culoare verzi pentru marfuri, la frontiere, in coordonare cu statele vecine.

Articole similare

Ad