Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

COVID-19: Marian-Jean Marinescu cere suspendarea procedurilor adoptarii Pachetului Mobilitate

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, coordonatorul grupului PPE in Comisia pentru transport si turism din Parlamentul European, i-a solicitat marti, 24 martie, comisarului european pentru transporturi, Adina Valean, sa opreasca procedura de adoptare a Pachetului Mobilitate la nivel european, in contextul crizei pandemiei cu COVID-19.
 
,,Odata cu introducerea restrictiilor de trafic la frontiere, precum si a noilor reguli sanitare devine evident ca prevederile privind orele de condus si cele de odihna a soferilor in afara cabinei nu mai pot fi respectate. Actualele masuri din Pachetul Mobilitate nu vor mai putea fi aplicate nici dupa incheierea acestei crize, daca luam in calcul impactul semnificativ in domeniul transportului si nevoia de a mentine regulile de igiena pentru siguranta soferilor. Acestea sunt motivele pentru care, alaturi de colegi din Comisia de Transport a Parlamentului European, i-am cerut doamnei Comisar Valean sa ia in calcul suspendarea si ulterior modificarea Pachetului Mobilitate’’, a scris Marian-Jean Marinescu pe Facebook. 
 
Comisia Europeana a cerut statelor membre ale Uniunii Europene sa transforme toate punctele de trecere a frontierelor aflate pe culoarul TEN-T nationale in coridoare verzi pentru a nu bloca transporturile de bunuri si pentru a nu afecta functionalitatea pietei unice a Uniunii Europene.

Articole similare

Ad