Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

COVID-19: Ce masuri au luat asiguratorii

Industria de asigurari din Romania a luat in ultimele zile o serie de masuri speciale pentru a-si proteja angajatii si clientii de riscul infectarii cu COVID-19, asigurand, in acelasi timp, continuitatea operatiunilor curente, potrivit unei analize a Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR).
Aceste masuri au fost decise si implementate individual de companii.
"Trecem cu totii printr-o perioada care ne afecteaza nu doar in plan profesional sau economic, ci, inainte de toate, la nivel uman. Suntem solidari cu intreaga societate in aceste zile si ne ajustam, la fel ca toti ceilalti, actiunile si modul de lucru pentru a contribui la limitarea raspandirii noului coronavirus, dar si pentru a continua sa raspundem nevoilor clientilor nostri", a declarat Adrian Marin, presedintele UNSAR.
Reprezentantii UNSAR sustin ca masurile luate au vizat in primul rand sustinerea clientilor in aceasta perioada dificila, dar si mentinerea unui contact permanent cu acestia, in conditiile in care o mare parte dintre companiile de asigurare au implementat deja lucrul de acasa. Astfel, oamenii din asigurari care pot lucra de acasa deja fac acest lucru, iar in agentii si sucursale au fost luate masuri de protectie, precum dotarea acestora cu echipamente de protectie sau efectuarea de dezinfectari periodice.
Totodata, companiile de profil incurajeaza folosirea modalitatilor digitale si online pentru incheierea sau reinnoirea politelor si pentru constatarea si instrumentarea daunelor.
UNSAR reprezinta 20 de companii de profil care detin o pondere de peste 80% din piata locala de asigurari.

Articole similare

Ad