Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

COVID-19: Transportatorii din Marea Britanie cer ajutor Guvernului

Mii de firme de transport din Marea Britanie ar putea intra in faliment in cateva saptamani in contextul pandemiei de COVID-19, avertizeaza specialistii. Firmele mici totalizeaza 85% din piata de transport britanica si sunt responsabile de mentinerea lantului de aprovizionare.
 
„Guvernul va trebui sa ofere sprijin financiar mai radical pentru a se asigura ca vor supravietui’’, a declarat Richard Burnett, directorul executiv al Asociatiei Transportatorilor Rutieri (RHA). Daca acest ajutor nu vine, reprezentantul tranportatorilor sustine ca este doar o problema de cateva saptamani pana ce firmele de transport din Marea Britanie vor intra in faliment. Burnett a exemplificat cu un transportator care activeaza in industria de organizari de evenimente, care a fost nevoit sa-si traga toata flota de 170 de camioane pe dreapta, iar perspectivele nu sunt imbucuratoare, aratand ca soferii nu pot profesa timp de cateva luni. „Un altul este in aceeasi situatie, dupa ce au fost anulate concerte in valoare de milioane de lire sterline’’. 
Potrivit sursei citate, companiile medii de traansport din Marea Britanie au o marja de 1-2% si multe nu au la dispozitie mai mult de doua, trei saptamani. Astfel, transportatorii solicita sprijin imediat din partea Guvernului britanic. Masurile enumerate de asociatie include plata concediului de odihna, ajutor pentru plata leasingurilor, amanarea TVA si scutirea de impozite, cum ar fi cel pe venit sau profit, precum si relaxarea taxelor privind camioanele. Nu in ultimul rand, transportatorii cer derogari de la Regulamentul 561. 

Articole similare

Ad