Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

COVID-19: ASF diminueaza cu 25% toate taxele si comisioanele

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a decis, marti, diminuarea cu 25% a tuturor taxelor, tarifelor si comisioanelor datorate de entitatile reglementate si supravegheate de institutie.
Decizia va fi aplicata incepand cu 1 aprilie 2020 si va fi mentinuta pana la incetarea starii de urgenta, se arata intr-un comunicat de presa al reglementatorului pietei asigurarilor din Romania. 
 
,,Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a decis, in sedinta din data de 24 martie 2020, modificarea Regulamentului nr. 16/2014 privind veniturile Autoritatii, in sensul diminuarii cu 25% a tuturor taxelor, tarifelor si comisioanelor datorate de catre entitatile reglementate si supravegheate de catre Autoritate. Aceasta masura este menita sa sprijine industria serviciilor financiare nebancare, in general, si a entitatilor care se confrunta cu dificultati economice din cauza situatiei generate de raspandirea COVID-19, in special. Prin adoptarea modificarilor la Regulamentul 16/2014 se creeaza premisele ca entitatile care activeaza in cadrul celor trei piete financiare supravegheate de ASF sa isi pastreze un nivel de lichiditate adecvat si sa isi poata directiona resursele financiare catre activitatile de baza’’, se subliniaza in comunicat.
 
ASF este autoritatea nationala pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.

Articole similare

Ad