Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DSP si Politia teritoriale alearga dupa soferi sa-i bage in izolare

In ultimele doua zile foarte multi transportatori reclama ca functionarii DSP si politistii locali alearga dupa soferii de camioane intorsi din zonele de risc pentru a li se cere sa intre in izolare.
Majoritatea sunt reclamati de vecini care se tem ca soferii veniti din curse poti fi infectati.

Daca unii dintre functionari au renuntat la pretentii dupa ce soferii le-au prezentat o copie a ordonantei de urgenta prin care se mentioneaza exceptarea soferilor profesionisti de la masura cu izolarea dupa reintoarcerea dintr-o cursa internationala, altii nu au inteles si au mers mai departe cu dispunerea masurii de izolare, in unele cazuri incluzand si familia.
Un alt caz, relatat de un transportator sucevean, priveste amendarea unui sofer de camion in Pascani, care venea din cursa azi-noapte, cu 50 de lei, pentru ca nu „avea documente justificative” care s? ateste deplasarea dupa orele 22:00, si asta in conditiile in care soferul se afla in camion, avea CMR, contract de munca, foaie de parcurs, chiar si legitimatie de serviciu.
Ordonanta militara 3 din 24.03.2020 nu este foarte precisa in ceea ce priveste necesitatea prezentarii declaratiei pe proprie raspundere, care sa arate intervalul deplasarii in interes de serviciu, adresa angajatului si adresa unde este inregistrata firma pentru a dovedi ca angajatul este in momentul controlului in situatia indeplinirii obligatiilor de serviciu si nu in alta parte.
Transportatorii asteapta o clarificare de la DSP si MAI in privinta aplicarii ordonantei militare de urgenta si o instruire corecta a functionarilor din teritoriu pentru a evita acordarea unor amenzi abuzive sau alocarea de resurse umane in cazuri unde nu este necesar.

 

Articole similare

Ad