Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportatorii asteapta clarificari referitor la carantina/izolarea soferilor care vin de la international

Operatorii de transport marfa asteapta un raspuns oficial din partea autoritatilor cu privire la exceptarea de la obligativitatea izolarii la domiciliu, respectiv intrarii in carantina pentru soferii care revin in tara din curse de transport international. Intre timp, Directiile de Sanatate Publica judetene „haituiesc” soferii pentru a-i izola, in ciuda exceptiei prevazute initial in Ordonanta Militara nr 1, din 18 martie 2020.
Confuzia este si mai mare, intrucat ultimul ordin al ministrului sanatatii, publicat in Monitorul Oficial nr. 248 din 25 martie 2020, care modifica si completeaza Ordinului 414/2020 privind instituirea masurii de carantina pentru persoanele aflate in situatia de urgenta de sanatate publica internationala determinata de COVID-19, nu mai face nicio referire la exceptarea soferilor de transport marfa de la masura carantinei, respectiv a izolarii la domiciliu.
In lipsa unor clarificari imediate, firmele de transport vor ramane fara soferi pe care sa-i trimite pe cursele internationale, iar aprovizionarea cu produse alimentare si medicale va fi pusa in pericol. 

Articole similare

Ad