Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

COVID-19: Ministrul Agriculturii – verificarile la frontiere trebuie sa nu perturbe in mod inutil libera circulatie a marfurilor

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, afirma ca este esentiala mentinerea integritatii pietei unice de catre statele membre, iar verificarile la frontiere trebuie sa nu perturbe in mod inutil libera circulatie a marfurilor pe teritoriul Uniunii Europene in contextul crizei generate de pandemia de COVID-19.
,,In Romania, odata cu declararea starii de urgenta ca urmare a pandemiei COVID-19, din data de 16 martie a.c., au fost adoptate o serie de masuri care afecteaza toate sectoarele economiei, inclusiv sectorul agroalimentar. In scrisoarea transmisa Presedintiei si Comisiei, am prezentat principalele probleme, iar propunerile din documentul Presedintiei corespund, in linii generale, solicitarilor Romaniei. In acest sens, as dori sa mentionez o serie de aspecte, extrem de importante pentru noi. In primul rand, consideram esentiala coordonarea de catre Comisie a mentinerii integritatii pietei unice de catre statele membre prin asigurarea faptului ca verificarile la frontiere nu perturba in mod inutil libera circulatie a marfurilor pe teritoriul UE. Nu ar trebui sa se permita, in niciun caz, intarzieri ale livrarilor de alimente la punctele de frontiera”, a declarat ministrul Adrian Oros, in cadrul videoconferintei ministrilor agriculturii si pescuitului din Uniunea Europeana, care a avut loc miercuri, 25 martie, pentru a discuta despre implicatiile pandemiei de COVID-19 in sectorul agricol si al pescuitului. Adrian Oros a detaliat si importanta reducerii controalelor si extinderii zonelor in care se aplica controlul satelitar, precum si devansarea termenelor de plata a avansurilor, concomitent cu cresterea procentului acordat in ceea priveste platile directe.

Articole similare

Ad