Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UNTRR solicita o reducere de 10% pentru firmele care platesc taxele pe lunile februarie, martie si aprilie

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) solicita Guvernului Orban acordarea unei reduceri de 10% pentru firmelor care isi platesc integral taxele aferente lunii februarie pana la 31.03.2020 – impozit pe salarii, CAS, CASS, impozit pentru microintreprinderi, impozit pe dividende, contributia asiguratorie pentru munca, TVA, in conditiile in care pentru obligatiile fiscale scadente si neachitate nu se calculeaza si nu se datoreaza dobanzi si penalitati de intarziere, pe perioada starii de urgenta si 30 de zile dupa incetarea acesteia.
 
Firmele care inca au activitate si posibilitati financiare de a achita aceste taxe si impozite, vor fi tentate sa amane plata lor pentru a-si mentine fluxul de bani, astfel ca bugetul statului va fi vaduvit de aceste contributii tocmai intr-o perioada in care are nevoie cel mai mult de fonduri, scrie UNTRR intr-un comunicat.
 
,,Consideram ca Guvernul ar trebui sa aprecieze eforturile celor bun-platnici si sa ofere o reducere de 10% pentru cei care au platit sau vor plati integral taxele pana la 31 martie 2020, integral pentru martie – pana la 30 aprilie si integral pentru aprilie – pana la 31 mai 2020. Sistemul este similar cu bonificatia de 10% primita la plata integrala a impozitelor locale pana la finalul lunii martie a fiecarui an. Prin oferirea unei reduceri de 10% la plata la zi a taxelor si impozitelor si incurajarea firmelor sanatoase financiar sa achite aceste obligatii, statul practic va avea de castigat costul de finantare si cheltuielile administrative pe care ar trebui sa le plateasca daca banii nu se incaseaza. Daca statul incaseaza taxele si impozitele de la firme, se reduce instant nevoia de finantare”, arata UNTRR. 
 
Totodata, mai spune sursa citata, avand in vedere importanta sectorului de transport rutier, UNTRR solicita Guvernului aplicarea de masuri astfel incat furnizorii de carburant sa ofere o amanare la plata facturilor de motorina firmelor de transport rutier inca active, in conditiile in care exista o problema mare de lichiditate in piata.
 
Transportatorii solicita si suspendarea platii finantarilor (credite, leasing financiar, leasing operational) si asigurarilor auto obligatorii – RCA, CMR, CASCO contractate de firmele de transport rutier din Romania, pentru o perioada de 3 luni, in conditiile in care aproape 80% din companiile de transport rutier sunt in pragul insolventei si sunt nevoite sa opreasca vehiculele in parcari. In cazul asigurarilor, vehiculele pot fi duse intr-o parcare si incheiata o polita CASCO de stoc pentru camioanele care nu sunt utilizate.
 
,,Aceste firme nu pot folosi activele finantate in aceasta perioada, astfel ca toate platile cu creditele, leasing, asigurari ar trebui suspendate si nu amanate. Firmele de transport rutier nu-si vor putea recupera niciodata neincasarile provocate de criza noului coronavirus. ”

Articole similare

Ad