Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IRU cere protejarea IMM-urilor din transport

IRU, Asociatia Internationala a Transporturilor Publice (UITP), POLIS, EUROCITIES si Comunitatea Companiilor Europene de Cai Ferate si Infrastructura (CER), au adresat o scrisoare deschisa liderilor europeni. 
In contextul cererii de servicii de mobilitate care scade cu pana la 85% in unele orase europene, semnatarii scrisorii solicita actiuni la nivelul UE pentru a asigura continuitatea de baza si supravietuirea operatorilor de transport din toata Europa.
In timp ce unii au implementat deja masuri de protectie a personalului, pasagerilor si pentru a mentine serviciile esentiale functionale, scrisoarea deschisa solicita sprijinul statelor membre si al institutiilor europene pentru a le extinde in toata Europa. Unele dintre recomandari includ:
• asigurarea unui flux continuu de informatii pentru lucratorii din transport
• furnizarea de produse sanitare pentru igienizarea mainilor lucratorilor
• dezinfectarea vehiculelor de transport in mod regulat
• adaptarea nivelurilor de servicii la cererea curenta
• eliberarea din serviciul activ a persoanelor cu risc mai mare de infectie
Aici se mai arata ca este esential sa se acorde ajutor financiar pentru mentinerea companiilor mici si mijlocii (IMM-uri) de servicii de mobilitate. „In acest context, propunerea Comisiei de a activa clauza generala de evadare a Pactului de stabilitate si crestere este binevenita. Aceasta ofera statelor membre flexibilitatea de a concepe un plan de stimulare economica adaptat situatiei actuale. Este o prioritate protejarea sectorului de IMM-uri in timpul pandemiei si asigurarea functionarii lui post COVID-19 pentru a sprijini redresarea economica.?

Articole similare

Ad