Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ordonanta militara 4 creeaza confuzie in randul transportatorilor

Ordonanta militara 4, care se va aplica din 30 martie a.c., creeaza confuzie in randul operatorilor de transport international, din cauza prevederilor articolului 4, care obliga soferii sa intre in izolare sau carantina la intoarcerea in tara, intre curse, pentru o perioada de pana la 14 zile.
Astfel, asa cum spune textul ordonentei, la intoarcerea in tara, soferii au optiunea de a intra in carantina (de interpretat daca la o locatie a angajatorului, pe cheltuiala acestuia, sau o locatie a administratiei publice, pe propria cheltuiala) sau in autoizolare (impreuna cu/fara familie, la domiciliu sau intr-o alta locatie proprie). 
Transportatorii asteapta in prezent lamuriri din partea autoritatilor. Cel mai probabil, art. 4 se refera la o mai buna localizare a soferilor pe perioada in care se afla in tara, intre curse. Iar declaratia pe care acestia trebuie sa o completeze, referitor la adresa unde vor locui cat timp sunt in tara, are acelasi scop. Din pacate, modul in care este formulat textul ordonantei militare 4 lasa loc la multe interpretari.

Articole similare

Ad