Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia: Fara transport de pasageri, cursele de feribot duc lipsa de lichiditati

Feriboturile care calatoresc acum doar pentru transport de marfuri, nu si de calatori, se vad in incapacitatea de a sustine financiar bugetele companiilor de transport maritim. Astfel, Assarmatori e de parere ca „incepe numaratoarea inversa pentru blocarea totala a conexiunilor“. Potrivit lui Stefano Messina, presedintele asociatiei citat de Trasporto Europa, guvernul trebuie sa ia masuri urgente pentru a salva flota de 350 de feriboturi, cea mai mare din lume.
Messina arata ca, „prin comparatie cu media ultimilor ani, armatorii din sector au incasat in ultima luna de aproximativ cincizeci de ori mai putin“. In plus, viitorul este incert, fiind inregistrate extrem de multe anulari ale rezervarilor din urmatoarele luni care asigurau fluxul de numerar esential pentru continuitatea activitatii.
Ca urmare, Assarmatori solicita unele masuri, printre care se evidentiaza echivalarea sectorului maritim cu cel aerian. De asemenea, e necesar sa se infiinteze un fond de compensare pentru daunele suferite de companiile care opereaza servicii de transport maritim de cabotaj si conexiune cu insulele. „Fondul Solimare, care a garantat pana acum finantarea directa a companiilor si a lucratorilor, oferind sprijin pentru navigatorii fara locuri de munca, are resurse insuficiente pentru a sustine o urgenta de o asemenea amploare".

Articole similare

Ad