Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Soferii din Germania se pregatesc de greva. Asociatiile cer ajutor de la Minister

Presiunea asupra industriei transporturilor creste in fiecare zi. Pe langa lupta pentru supravietuirea economica a antreprenorilor, soferii devin tot mai nemultumiti, iar asociatiile cer actiune rapida.
In conditiile in care soferii profesionisti sunt, alaturi de personalul medical si de aparare, in linia intai in lupta impotriva coronavirusului, multi soferi germani se plang de salarii mici, lipsa de respect si infrastructura deficitara pe autostrazi. Chiar si in conditii normale, soferii sunt deseori expusi la preturile excesive practicate de comerciantii din zonele de odihna si nu gasesc intotdeauna odihna necesara chiar si in parcari pentru a se odihni corespuzator intre timpii de conducere. Iar situatia se agraveaza din ce in ce mai mult arata asociatiile profesionale din Germania, care prezinta exemple in care soferilor li se refuza accesul in facilitatile sanitare, iar mancarea le este restrictionata. In conditiile in care Ministerul Federal al Transporturilor prelungeste timpii de conducere pentru a mentine lantul de aprovizionare, vocile soferilor care indeamna la greva devin din ce in ce mai frecvente. 
 
Dupa ce ministerul de resport a eliminat regula prin care permitea relaxarea cabotajului, Andreas Scheuer, ministrul Transporturilor, a pus in vedere comerciantilor sa aiba grija de spatiile igienico-sanitare de-a lungul autostrazilor si sa reduca din timpii de astepare la frontiere. ,,Vrem sa punem la dispozitie containere de spalare si toaleta, unde acestea sunt in mod special necesare, dar in prezent nu exista facilitati de spalare”, spune portalul ntv.de, care il citeaza pe ministrul Transporturilor.

Articole similare

Ad