Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Florin Citu: Ordonanta privind amanarea ratelor va fi corectata in sedinta de Guvern de astazi

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a scris pe Facebook ca ordonanta de urgenta care da romanilor posibilitatea de a-si amana cu pana la noua luni plata ratelor catre banci nu este retrasa, precizand ca actul normativ urmeaza sa fie completat in sedinta de azi a guvernului, programata pentru ora 17:00.
„Ordonanta care amana plata ratele romanilor pana la 9 luni nu este retrasa! Cateva observatii ale MFP care clarificau mai multe discutii aparute in spatiul public au fost omise din varianta trimisa spre publicare. Astazi in sedinta de Guvern de la ora 17:00 coretam aceasta eroare“, a precizat ministrul pe reteaua de socializare.
Ordonanta de urgenta privind suspendarea ratelor a fost aprobata in sedinta de Guvern de joi si aceasta prevede ca plata ratelor se poate suspenda, la solicitarea persoanelor fizice sau juridice, pe o perioada de pana la 9 luni, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2020.
Ministrul Finantelor a anuntat saptamana trecuta ca normele de aplicare a ordonantei vor intra in discutia Guvernului foarte rapid, saptamana viitoare luni sau joi. Cererile de suspendare se vor putea face atat pe cale electronica, cat si prin telefon, fara sa fie nevoie de semnarea unui act aditional. Termenul limita al depunerii cererilor este pana la ridicarea starii de urgenta. O alta conditie impusa este ca cei care solicita amanarea sa nu aiba restante la plata ratelor.

Articole similare

Ad